tisdag 19 april 2011

Recept: ROMAntiska Chokladbollar

En nybryggd Nespresso är magisk på sin egen hand men ibland behöver man lyxa till det med en fantastisk sidekick till den rykande goda aromen som sprider rummet när kaffet sakta rinner ner i koppen. Vi kommer under vår resa i Nespressos smakrika värld bjuda er på egna eller exklusiva recept som kan höja upplevelsen ytterligare. Först ut är ett recept till chokladbollar som inte bara innehåller Nespressos själ, utan även är fyllda av den kärlek, ömhet och smakrikhet som kaffet erbjuder.

Mary´s ROMAntiska Chokladbollar (ca: 10 st. mellanstora godbitar)

Ingredienser:

100 g smör
3 dl havregryn av god kvalitet
½ dl strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk fin fin kakao av högsta kvalitet (100%)
14-15 rör Nespresso Sugar Arpeggio
2 msk nybryggd Nespresso ROMA

Garnering:

Kokosflingor eller pärlsocker

Förslag till BAKgrundsmusik:

Norah Jones skiva ”Come away with me”


Så här skapar du dessa smaksensationer…

Börja med att hälla i de torra ingredienserna tillsammans med rumstempererat smör i en bunke. Plocka varsamt fram en kapsel ROMA och brygg den i din Nespressomaskin. Låt aromerna fylla rummet tillsammans med kakaon. Smaka på Romakaffet, det är du värd. Låt resten av espresson få svalna en aning innan den används i bakverket. Börja arbeta ihop ingredienserna med fingrarna till en stabil smet och tillsätt sedan det svala kaffet och fortsätt arbeta smeten tills den blir jämn och fin.

Ställ in bunken i kylen så att smeten blir kall och fast. Medan du väntar på att smeten ska kylas upp häller du upp antingen kokosflingor eller pärlsocker i en skål. När du känner att smeten är redo att bli formad tar du ut den ur kylen och börjar rulla bollar i valfri storlek. Rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret och ställ sedan in dem i kylen i väntan på er kommande magiska Nespresso stund.

När det väl är dags att avnjuta dessa ROMAntiska chokladbollar så brygg en valfri kopp Nespressokaffe och låt smakerna och aromerna briljera tillsammans.

1 kommentar: