torsdag 21 april 2011

Påsken - Kaffets högtid!

Vad har kaffe med påsken att göra? Förmodligen ingenting om vi blickar tillbaka i tiden. Visst är det önskvärt att tänka att Jesus och de 12 lärjungarna avslutade sista måltiden med en god kopp Nespresso. Matteus och Johannes drack en CaffeLatte på en Rosabaya och Jesus och Lukas drog i sig en dubbel Ristretto när Judas smygdrack sin kopp te. Men vi tror inte på det själva oavsett hur kittlande tanken kunde vara.

Därför väljer vi att vrida kompassnålen framåt och starta upp en ny tradition. Påsken – högtiden när man kör sin första hembryggda Arpeggio eller Volluto och avnjuter den utomhus. Vissa kommer i helgen att mysa med en äggtoddy men själv föredrar vi en espresso-macchiato (lika delar kaffe/skummad mjölk) förmodligen på en Indrya. Uppropet blir därför att se hur många som kommer att i sina hammockar och nyinköpta utemöbler förvalta vårens kanske första möjligheter att njuta med sitt kaffe på utsidan. Är inte helt säkra på väderprognosen, även om vi kikat lite grann i kapslarnas kaffesump, men vi tror att många sköna soltimmar under denna högtid kommer att skapa nya möjligheter för särdeles goda kaffestunder. En svalkande kall kaffedrink om solen står på riktigt ordentligt. En äggjakt där man belönas rikligt när man hittar påskägget.

Traditioner är viktiga men också föränderliga. Att skapa nya traditioner som passar den moderna tiden och bygga något gemensamt med nära och kära är något som väldigt väl stämmer överrens med Nespressos tankar kring det svarta guldet. Bibehåll det som är basen och tryggheten (16 grand cru´s) och polera upp stjärnglansen med jämna intervall och varför då inte med den nya Limited Edition – Onirio.

Påskens hetaste kaffetips: En välsmakande Arpeggio efter påsklunchen. På kvällen till den stora dignande påskbuffén rekommenderas en härligt mild Dulsao.

GLAD PÅSK önskar The NEwSPRESSO Team

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar